Celerovo-petrželový krém s modrým sýrem zpět

Ingredience:
celer1/2 bulvypetržel1/2 kořenevětší brambory2 ks
Sedlčanský krémový Modřenín20 gčesnek1 stroužekpřepuštěné máslo1 lžička
sůl dle chutipepř dle chutizeleninový bujon Würzl1/2 kostky
petrželka dle chuti
celer 1/2 bulvy, petržel 1/2 kořene, větší brambory 2 ks, Sedlčanský krémový Modřenín 20 g, česnek 1 stroužek, přepuštěné máslo 1 lžička, sůl dle chuti, pepř dle chuti, zeleninový bujon Würzl 1/2 kostky, petrželka dle chuti

Příprava

Už tady na blogu nebyla dlouho žádná polévka a přitom bych je mohla jíst každý den. Moje oblíbené jsou takové ty extra husté a krémové polévky se spoustou rozmixované zeleniny. A protože zbožňuji chuť celeru a vůbec veškeré kořenové zeleniny, rozhodla jsem se pro jednoduchý celerovo-petrželový krém, který jsem doplnila o modrý sýr. Ten se v polévce krásně rozpustí a udělá ji ještě krémovější. Bez mouky a zbytečného zahušťování.

Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Lžíci přepuštěného másla necháme v hrnci rozpustit, přidáme nakrájenou zeleninu a necháme chvilku restovat. Vše zalijeme vodou, přidáme bujon a necháme vařit, dokud nebude zelenina měkká. Ponorným mixérem pak všechno rozmixujeme na hladký krém. Přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř. Polévku v misce posypeme rozdrobeným modrým sýrem, petrželkou a můžeme podávat.

2018-02-21 Polévky

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI