Cuketová polévka s mátou a hráškem zpět

Ingredience:
cuketa300 gcibule1 ksolivový olej1 lžíce
zeleninový vývar nebovoda400 mlmražený hrášek50 gmáta - 1 vrchovatá lžíce nasekané máty snítka
sójová smetana100 ml
cuketa 300 g, cibule 1 ks, olivový olej 1 lžíce, zeleninový vývar nebovoda 400 ml, mražený hrášek 50 g, máta - 1 vrchovatá lžíce nasekané máty snítka, sójová smetana 100 ml

Příprava

Cuketová polévka s mátou? Myslíte, že tyto chutě společně nehrají? Omyl, vyzkoušejte si, že v gastronomii se meze nekladou. Budete mile překvapeni.

Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme cuketu nakrájenou na kostky, promícháme, osolíme a zalijeme vývarem. Dáme vařit.

Když je cuketa měkká, přidáme mátu, stáhneme z plotny. Polévku rozmixujeme tyčovým mixerem. Kdo chce, může polévku přecedit, aby byla hladší. Do polévky přidáme hrášek, povaříme dvě minuty a zjemníme nakonec smetanou. Dosolíme.

2014-11-03 Polévky

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI