Ingredience: | |||||
dýně Hokaido | 750 g | středně velká bílá cibule | 5 ks | česnek | 3 stroužky |
římský kmín | 1 čaj. lžíce | kurkuma | 1 čaj. lžička | čerstvý zázvor | 2 lžičky |
vymačkaný čerstvý citrón | 1/2 ks | chilli | 1 špetka | libeček | 1 špetka |
olivový olej | 3 lžíce | máslo | 2 lžíce | mléko | 750 ml |
slunečnicová semínka | 1 hrstka |
Milovníci krémových polévek si přijdou na své. Nejen, že je krásně krémová, hřejivá a zasytí, ale je to i další moje verze na low carb.
Cibuli na oleji a másle orestujeme dozlatova.
Přidáme česnek, zbylé koření + zázvor a česnek, aby se vše více rozvonělo.
Poté přisypeme dýni a ještě chvíli opékáme.
Zalejeme mlékem a dusíme než změkne dýně.
Poté do hladka rozmixujeme, dochutíme citronovou šťávou.
Podle své chuti posypeme sušeným chilli a můžeme podávat s trochou jogurtu a opečenými semínky dýně.
Dobrou chuť.
Pokud máte doma kokosové mléko, můžete dát půl na půl s kravským. Polévka bude krásně vonět orientem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI