Dýňová polévka s jablkem a zázvorem zpět

Ingredience:
máslová dýně1 ksstřední mrkev2 ksceler1 řapík
jablko1 ksmalá cibule1 kskuřecí vývarcca 1 l
skořice1/2 lžičkyzázvor1 lžičkasůl dle chuti
máslo kousekdýňová semínka hrst
máslová dýně 1 ks, střední mrkev 2 ks, celer 1 řapík, jablko 1 ks, malá cibule 1 ks, kuřecí vývar cca 1 l, skořice 1/2 lžičky, zázvor 1 lžička, sůl dle chuti, máslo kousek, dýňová semínka hrst

Příprava

Už nějaký ten den se u nás marodí. Je to doba, kdy není moc chuť na jídlo a ani na vaření. Na klasický vývar už jsme chuť neměli, tak to chtělo trochu něco jiného, mírně nasládlého, aby to marodovi zachutnalo a přitom něco, co by nám pomohlo v uzdravování. Výsledkem byla mírně nasládlá polévka s lehoučce pálivým koncem pro rychlejší uzdravení.

V tlakovém hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm cibuli, mrkev a řapíkatý celer, nakrájené na přibližně stejně velké kostky. Opečte asi 5 minut do světlehnědé barvy. Přidejte dýni, jablko a vývar, přiveďte k varu. Stáhněte plamen, přiklopte a vařte v tlakovém hrnci asi 15 minut, aby zelenina změkla. Pomocí tyčového mixéru polévku rozmixujte, ochuťte špetkou skořice, přidejte 1 lžičku nastrouhaného zázvoru a osolte. Ozdobte opraženými dýňovými semínky.

2016-02-04 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI