Gazpacho zpět

Ingredience:
střední opravdu dobrá a zralá rajčata6 ksžlutá paprika1 ksstřední cibule1 ks
česnek3 stroužkyokurka oloupaná a zbavená semen1 ksolivový olej1 lžíce
sůl dle chutivinný ocet1 - 2 lžíce
Na přílohu k podávání:
vejce uvařené natvrdo a nakrájené na kousky dle chutičerné olivy nakrájené na kostičky dle chutiavokádo nakrájené nakousky dle chuti
pečivo dle chuti
střední opravdu dobrá a zralá rajčata 6 ks, žlutá paprika 1 ks, střední cibule 1 ks, česnek 3 stroužky, okurka oloupaná a zbavená semen 1 ks, olivový olej 1 lžíce, sůl dle chuti, vinný ocet 1 - 2 lžíce, vejce uvařené natvrdo a nakrájené na kousky dle chuti, černé olivy nakrájené na kostičky dle chuti, avokádo nakrájené nakousky dle chuti, pečivo dle chuti

Příprava

Polévka gazpacho. Nejhezčí večer mého života. Pozvali mě ke kapitánovu stolu. A to jsem byl v podniku pouhých čtrnáct let. Šest důstojníků a já! Říkali mi „Arnolde“. Jako první chod byla polévka gazpacho. 

Nevěděl jsem, že se polévka gazpacho podává studená. Dal jsem si zavolat kuchaře a řekl jsem mu, aby ji odnesl a přinesl teplou. Udělal to! Výraz v jejich tvářích mě pronásleduje dodnes!! A já myslel, že se smějou kuchaři, ale celou tu dobu se smáli mně, zatímco jsem jedl svou vařící polévku gazpacho! A pak už jsem nikdy nejedl u kapitánova stolu. To byl konec mé kariéry. (Arnold J. Rimmer, posádka Červeného trpaslíka)
Někomu může polévka gazpacho změnit celou kariéru, minimálně ovšem garantuji, že se stane stálicí vašeho letního stolu. Nejdůležitější je vybrat, co nejlepší a nejzralejší zeleninu. Často se k polévce podává i příloha, mne chutnají nejvíce vejce v kombinaci s černými olivami a bílou bagetou. 
 
Zeleninu omyjeme, rozkrájíme na větší kusy a rozmixujeme na hladký krém. Celou polévku můžeme ještě propasírovat, tak aby byla opravdu hladká. Dochutíme olivovým olejem, solí a vinným octem. Polévku necháme zchladnout v ledničce.
Na tuto skvělou andaluskou polévku existuje mnoho receptů s různými poměry surovin. neváhejte tedy experimentovat.
2014-12-04 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI