Gulášová polévka zpět

Ingredience:
mrkev300 gbrambory500 gcibule3 ks
česnek3 stroužkyzeleninový vývar (voda)1200 mlvoda + 2 lžíce hrašky300 ml
uzená paprika2 lžičkysladká paprika1 lžičkamletý kmín2 lžičky
majoránka2 lžičkynové koření6 kuličekpepř6 kuliček
bobkový list3 ksmiso pasta4 lžičky
mrkev 300 g, brambory 500 g, cibule 3 ks, česnek 3 stroužky, zeleninový vývar (voda) 1200 ml, voda + 2 lžíce hrašky 300 ml, uzená paprika 2 lžičky, sladká paprika 1 lžička, mletý kmín 2 lžičky, majoránka 2 lžičky, nové koření 6 kuliček, pepř 6 kuliček, bobkový list 3 ks, miso pasta 4 lžičky

Příprava

Rychlá a hustá gulášová polévka na kterou nám postačí jen dobré brambory, mrkvička a Hraška. Zbytek už je jen o koření.

Pokud v kuchyni nemáte miso pastu, lze polévku dochutit zeleninovým bujónem a trochou sojové omáčky. A chceme-li můžeme na cibulce před vložením koření osmažit na kostičky nakrájený tempeh. Další variantou je s brambory a mrkvi přidat i kyselé zelí, nebo po dovaření vmíchat do hotové polévky kvašenou zeleninu. Všechny variace polévky jsou skvělé.

  • Na troše oleje osmažíme cibulku, přidáme prolisovaný česnek, mrkev nakrájenou na kolečka a brambory nakrájené na kostičky. Chvilku restujeme a přidáme koření.
  • V 300ml vody si rozmícháme hrašku a vlijeme do hrnce. Dále přilijeme 1,2 litru zeleninového vývaru nebo vody. 
  • Po zavaření vaříme 20 minut. Polévku vypneme, přidáme miso pastu, kterou si rozmícháme v troše odebrané polévky. Ochutnáme a případně dosolíme.
  • Polévku podáváme s kvašenou zeleninou a posypanou semínky.
2015-09-17 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostzima
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI