Gulášová polévka zahuštěná bramborovou kaší zpět

Ingredience:
sádlo1 lžícestředně velké cibule2 ksstředně velké brambory2 ks
mrkev1 ksmasitá paprika1 kspikantní polosuchá klobása1 pár
sladká mletá paprika2 lžičkycelý kmín1/2 lžičkybramborová kaše1 porce (cca 250g)
sušené oregano1 lžícečesnek4 stroužkysůl dle chuti
sádlo 1 lžíce, středně velké cibule 2 ks, středně velké brambory 2 ks, mrkev 1 ks, masitá paprika 1 ks, pikantní polosuchá klobása 1 pár, sladká mletá paprika 2 lžičky, celý kmín 1/2 lžičky, bramborová kaše 1 porce (cca 250g), sušené oregano 1 lžíce, česnek 4 stroužky, sůl dle chuti

Příprava

Zbude-li vám bramborová kaše, můžete z ní udělat různé krokety, nebo plněné placičky. Ale také můžete kaší zahustit polévku, v tomto případě gulášovou.

Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
Brambory a mrkev nakrájíme na kostičky, papriku na proužky.
Klobásu nakrájíme na kolečka a dáme ji společně s cibulí na 3 minuty restovat do hrnce s rozehřátým sádlem.
Přidáme kmín, mletou papriku, promícháme a zalijeme litrem horké vody.
Dále přidáme brambory a mrkev a od doby varu vaříme přikryté pokličkou na slabém plameni 15 minut.
Poté přidáme prolisovaný česnek, bramborovou kaši a mezi dlaněmi promnuté oregano. Podle chuti osolíme a ještě  povaříme.
Na talíři ozdobíme lístky petrželky.

2017-08-02 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI