Hráškový krém a pikantní domácí pečivo s gorgonzolou zpět

Hráškový krém:
mražený hrášek400 gbrambory5 kssůl dle chuti
pepř dle chutivývar (nebo voda + bujon) dle potřeby33% smetana dle chuti
Pikantní pečivo:
listové těsto plátdijonská hořčice dle chutiGorgonzola120 g
Schwarzwaldská šunka6 plátkůvejce na potření
mražený hrášek 400 g, brambory 5 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, vývar (nebo voda + bujon) dle potřeby, 33% smetana dle chuti, listové těsto plát, dijonská hořčice dle chuti, Gorgonzola 120 g, Schwarzwaldská šunka 6 plátků, vejce na potření

Příprava

K polévkám máme rádi čerstvé pečivo, nejlépe domácí.

Hráškový krém

Brambory oloupeme a nakrájíme, přidáme hrášek, zalijeme vývarem, osolíme a opepříme a uvaříme doměkka. Rozmixujeme dohladka a přidáme smetanu.

Pikantní pečivo

Plát těsta rozválíme a potřeme dijonskou hořčicí, posypeme rozdrobenou gorgonzolou, polovinu poklademe plátky šunky a těsto přehneme přes sebe, dlaněmi stlačíme a nakrájíme na širší pruhy. Každý pruh 3x zatočíme. Poklademe na plech s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 200 st. asi 15-20 minut.

2020-01-24 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI