Hráškový krém a pikantní domácí pečivo s gorgonzolou zpět

Hráškový krém:
mražený hrášek400 gbrambory5 kssůl dle chuti
pepř dle chutivývar (nebo voda + bujon) dle potřeby33% smetana dle chuti
Pikantní pečivo:
listové těsto plátdijonská hořčice dle chutiGorgonzola120 g
Schwarzwaldská šunka6 plátkůvejce na potření
mražený hrášek 400 g, brambory 5 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, vývar (nebo voda + bujon) dle potřeby, 33% smetana dle chuti, listové těsto plát, dijonská hořčice dle chuti, Gorgonzola 120 g, Schwarzwaldská šunka 6 plátků, vejce na potření

Příprava

K polévkám máme rádi čerstvé pečivo, nejlépe domácí.

Hráškový krém

Brambory oloupeme a nakrájíme, přidáme hrášek, zalijeme vývarem, osolíme a opepříme a uvaříme doměkka. Rozmixujeme dohladka a přidáme smetanu.

Pikantní pečivo

Plát těsta rozválíme a potřeme dijonskou hořčicí, posypeme rozdrobenou gorgonzolou, polovinu poklademe plátky šunky a těsto přehneme přes sebe, dlaněmi stlačíme a nakrájíme na širší pruhy. Každý pruh 3x zatočíme. Poklademe na plech s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 200 st. asi 15-20 minut.

2020-01-24 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI