Hustá zeleninová polévka s fazolemi zpět

Ingredience:
mrkev2 kscibule1 ksčervené fazole1 plechovka
bílé fazole1 plechovkačesnek2 stroužkyřapíkatý celer2 stonky
malá kořenová petržel1 kskrájená rajčata1 plechovkamalý pórek1 ks
bobkový list2 ksolivový olej1 lžícemletý kmín1 lžička
sůl dle chutičerstvě mletý pepř dle chutihladkolistá petržel dle chuti
mrkev 2 ks, cibule 1 ks, červené fazole 1 plechovka, bílé fazole 1 plechovka, česnek 2 stroužky, řapíkatý celer 2 stonky, malá kořenová petržel 1 ks, krájená rajčata 1 plechovka, malý pórek 1 ks, bobkový list 2 ks, olivový olej 1 lžíce, mletý kmín 1 lžička, sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř dle chuti, hladkolistá petržel dle chuti

Příprava

Ráda si v zimě vařím husté a vydatné polévky. A právě jednu takovou si dnes připravíme. Obsahuje spoustu zeleniny a navíc i fazole. Klidně si ji můžete dát k obědu jako hlavní chod. Skvěle vás zasytí a zahřeje.

Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, řapíkatý celer, petržel a pórek. K orestované zelenině přidáme krájená rajčata, mletý kmín, bobkový list a vše zalijeme vodou. Hrnec přikryjeme poklicí a vaříme na mírném plameni cca 40 minut do změknutí zeleniny. Před koncem vaření přidáme do polévky červené i bílé fazole, ochutíme solí, pepřem a promícháme. Na talíři ozdobíme polévku zakysanou smetanou nebo bílým jogurtem a hladkolistou petrželkou.

2019-10-23 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI