Jarní kedlubnová polévka zpět

Ingredience:
malá kedlubna2 ksstředně velká mrkev2 ksbrambory4 ks
máslo2 lžícehladkolistá petržel dle chutimražený hrášekn50 g
hladká mouka (můžete použít i bezlepkovou)2 lžícenové koření4 kuličkyzeleninový vývar nebo voda1 l
sůl dle chutičerstvě mletý pepř dle chuti
malá kedlubna 2 ks, středně velká mrkev 2 ks, brambory 4 ks, máslo 2 lžíce, hladkolistá petržel dle chuti, mražený hrášekn 50 g, hladká mouka (můžete použít i bezlepkovou) 2 lžíce, nové koření 4 kuličky, zeleninový vývar nebo voda 1 l, sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř dle chuti

Příprava

Kedlubny patří spolu s ředkvičkami k první jarní zelenině. Kedlubny bych mohla jíst na všechny způsoby - miluji pomazánku, kedlubnové zelí nebo omáčku. Po čem bych se ale mohla utlouct, je polévka. Ta vůně kedlubnů dušených na másle spolu se sladkou mrkví je prostě neodolatelná. Já do ní přidávám navíc ještě zelený hrášek, aby byla polévka hezky barevná. Na polévku budete potřebovat jen pár ingrediencí a její příprava vám zabere jen pár minut.

Kedlubny a mrkev oloupeme a nastrouháme je na hrubém struhadle. V hrnci rozpustíme máslo a orestujeme na něm nastrouhanou zeleninu. Restujeme cca 5 minut. Zeleninu poté zasypeme moukou, pořádně promícháme, necháme trošku osmahnout a vše zalijeme vodou nebo vývarem. Do polévky přidáme na kostičky nakrájené brambory, nadrobno nakrájenou listovou petržel a nové koření. Vaříme do změknutí brambor. Před koncem vaření přidáme mražený hrášek a necháme ještě chvilku provařit. Hotovou polévku ochutíme solí a pepřem. 

Dobrou chuť.

2019-06-21 Polévky

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI