Jarní zeleninová polévka s vejcem zpět

Ingredience:
mražená jarní zeleninová směs350 gplátek másla1 cmolej1 lžíce
hladká mouka2 lžícekurkuma1/4 lžičkyvejce2 ks
voda1 lsůl dle chutimletý pepř dle chuti
nasekané lístky petrželky dle chuti
mražená jarní zeleninová směs 350 g, plátek másla 1 cm, olej 1 lžíce, hladká mouka 2 lžíce, kurkuma 1/4 lžičky, vejce 2 ks, voda 1 l, sůl dle chuti, mletý pepř dle chuti, nasekané lístky petrželky dle chuti

Příprava

Zeleninové polévky vařím nejraději z čerstvé zeleniny. Ale v tomto období je polévka dobrá i z kvalitní mražené zeleniny.

Na rozehřáté máslo s olejem dáme mouku a za stálého míchání osmažíme do světlé barvy. Zásmažku (jíšku) zasypeme kurkumou, zalijeme vodou, metličkou prošleháme a uvedeme do varu.

Zdroj tepla stáhneme na minimum, přidáme mraženou zeleninu a trochu pepře a soli. Pod pokličkou a za občasného promíchání vaříme slabým varem 15 minut. Poté přidáme 2 rozklepnutá vejce, vidličkou mírně rozšleháme a vaříme ještě 1 minutu.

Podle potřeby dochutíme solí, přidáme petrželku a podáváme.

2019-04-05 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI