Kaštanová polévka s tuřínem zpět

Ingredience:
vařené nebo pečené jedlé kašany400 gmenší jablko1 ksmalý tuřín1 ks
velká cibule1 ksbobkový list1 kstymián hrstka
muškátový oříšek špetkasmetana ke šlehání100 mlzeleninový vývar/voda1 l
citronová šťáva pár kapeksůl dle chutipepř dle chuti
ghíčko nebo máslo dle potřeby
vařené nebo pečené jedlé kašany 400 g, menší jablko 1 ks, malý tuřín 1 ks, velká cibule 1 ks, bobkový list 1 ks, tymián hrstka, muškátový oříšek špetka, smetana ke šlehání 100 ml, zeleninový vývar/voda 1 l, citronová šťáva pár kapek, sůl dle chuti, pepř dle chuti, ghíčko nebo máslo dle potřeby

Příprava

Řekla jsem našemu dědovi, jestli by nám nenasbíral na chalupě pár kaštanů. Čekala na nás plná líska a mě z toho asi taky brzo lískne (smích). Včera jsem při loupání nadávala celé odpoledne, ale dneska vím, že to stálo za to!

Na ghíčku si necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Když začne chytat barvu, přidáme k ní na kostičky nakrájené a oloupané jablko a tuřín. Společně chvíli restujeme a pak přisypeme vařené nebo pečené kaštany. Zalijeme vývarem, vložíme bobkový list, hrstku čerstvého tymiánu a špetku muškátového oříšku. Přilijeme hned i smetanu, osolíme a lehce opepříme. Vaříme asi 20 minut, do změknutí. Nakonec rozmixujeme do hladkého krému. Můžeme dosolit a dochutit několika kapkami citrónové šťávy. Podáváme s drcenými kaštany a snítkou tymiánu. Dobrou chuť!

2016-10-11 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostzima
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI