Krémová polévka s tuřínem, bramborami a kuřecími kuličkami s petrželkou a parmazánem zpět

Ingredience:
větší tuřín3/4 kspetržel1/2 ksmenší brambory4 ks
smetana na vaření200 gkuřecí vývar dle potřebysůl dle chuti
pepř dle chutimalá cibule1 ksolej dle potřeby
jarní cibulka na ozdobenísušená zelenina do polévky2 lžíce
Kuřecí kuličky (12 ks):
mleté kuřecí maso300 - 400 gstrouhanka3 lžícesušená petrželka2 lžíce
parmazán1 lžícecibule1/2 ksvejce1 ks
sůl dle chutipepř špetkaolej dle potřeby
větší tuřín 3/4 ks, petržel 1/2 ks, menší brambory 4 ks, smetana na vaření 200 g, kuřecí vývar dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, malá cibule 1 ks, olej dle potřeby, jarní cibulka na ozdobení, sušená zelenina do polévky 2 lžíce, mleté kuřecí maso 300 - 400 g, strouhanka 3 lžíce, sušená petrželka 2 lžíce, parmazán 1 lžíce, cibule 1/2 ks, vejce 1 ks, sůl dle chuti, pepř špetka, olej dle potřeby

Příprava

Ráda zkouším nové chutě, a tak když jsem při nakupování narazila na pro mě novou zeleninu, a to tuřín, neváhala jsem a hned jsem ji přidala do košíku. Tato kořenová zelenina se hodí skvěle do teplých salátů, polévek ale i k masu. Obsahuje vitamin C, vápník a má hojivé účinky. Pro poprvé jsem se rozhodla udělat z něj krémovou polévku a výsledkem jsem byla velmi mile překvapena.

Cibuli si na jemno nakrájíme a osmahneme na troše oleje, až zesklovatí. Pak přidáme na kostky nakrájený tuřín a petržel, po chvíli přidáme i na stejné kostky nakrájené brambory. Osolíme a přidáme sušenou zeleninu do polévky, zalijeme vývarem a necháme na mírném ohni vařit, a to cca 15-20 minut (do změknutí zeleniny). Zeleninu pak rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Přilijeme smetanu a opět provaříme. Pokud je třeba tak ještě dosolíme nebo opepříme. Podáváme s kuřecími kuličkami.

Všechny ingredience na kuličky smícháme v míse a vytvoříme kompaktní hmotu. Z této hmoty pak tvarujeme rukama kuličky, které dáme do vyšší zapékací mísy či na plech. Mísu vymažeme olejem a kuličky v něm mírně obalíme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 45 minut.

2016-03-22 Polévky

Poznámka

Sušená zelenina do polévky - mrkev, pastyňák, celer, kapusta, cibule, petržel, pórek.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI