Ingredience: | |||||
vývar | 1 l | středně velká červená řepa | 2 ks | ovesné vločky | hrst |
rajčatové pyré | 1 lžíce | olej | trošku | bílý jogurt či zakysaná smetana | na dozdobení |
Skupinka vyhlásila super soutěž s recepty z červené řepy. Tuto příležitost jsem si nemohla nechat ujít, tak jsem nelenila a hned po uvaření, sama dva talíře snědla.
V jednom litru vývaru dáme povařit řepy, oloupané a nakrájené na větší kostky. Asi po deseti až patnácti minutách přidáme ovesné vločky. Vše společně vaříme do změknutí. Jakmile vše změkne, rozmixujeme do hladka. Pro chuť můžeme přidat asi lžíci rajčatového pyré. Polévka tím získá zajímavou chuť. Polévku zakápneme troškou oleje. Na talíři pak přidáme bílý jogurt či zakysanou smetanu.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI