Květáková polévka s patizonem a uzeným lososem zpět

Ingredience:
malý květák1 ksstřední patizon1/2 ksmalá cibule1 ks
zeleninový vývarcca 750 mlmuškátový oříšek špetkacitronová kůra špetka
sušený koriandr1 lžičkakrémový sýr100 guzený losos8 plátků
koriandr hrstsůl dle chutipepř dle chuti
Ghí dle potřeby
malý květák 1 ks, střední patizon 1/2 ks, malá cibule 1 ks, zeleninový vývar cca 750 ml, muškátový oříšek špetka, citronová kůra špetka, sušený koriandr 1 lžička, krémový sýr 100 g, uzený losos 8 plátků, koriandr hrst, sůl dle chuti, pepř dle chuti, Ghí dle potřeby

Příprava

V dnešním teplém dni jsme si vystačili s hustou polévkou. Vařila jsem z toho, co tak zvaně dům dal. Květáková polévka je v dnešní podobě krémová, doplněná o patizon a krémový sýr. Uzený losos je pro mě pochoutkou sám o sobě a ve spojní s jemnou květákovou polévkou a koriandrem tvoří velmi příjemné propojení chutí.

V tlakovém hrnci si na Ghí zesklovatíme najemno nasekanou cibulku, poté nakrájený květák na růžičky a patizon na kostičky. Zasypeme sušeným koriandrem, muškátovým oříškem a citronovou kůrou a zalijeme zeleninovým vývarem. Vaříme od bodu varu cca 10 minut. Poté polévku rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Přidáme krémový sýr a osolíme a opepříme. Při podávání pak přidáme plátek uzeného lososa a nasekaný koriandr. K podávání můžeme přidat i opečený toast.

2016-09-16 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI