Květákovo-pórkový krém zpět

Ingredience:
zeleninový vývar1 lmenší květák1 ksmenší pórek1 ks
česnek dle chutitvrdý sýr dle chutisůl špetka
pepř špetkakmín špetkavegeta špetka
hladká mouka a máslo na jíškupetrželka hrstka
zeleninový vývar 1 l, menší květák 1 ks, menší pórek 1 ks, česnek dle chuti, tvrdý sýr dle chuti, sůl špetka, pepř špetka, kmín špetka, vegeta špetka, hladká mouka a máslo na jíšku, petrželka hrstka

Příprava

Polévky u nás „frčí“. Někdo rád vývary, někdo zahuštěné a já osobně dávám přednost krémovým. Ať už smetanovým či čistě zeleninovým. 

A tato polévka je opravdu moc dobrá. Sýr s opečeným česnekem ji dává opravdu šmak.

Orestujeme na másle nakrájený na hrubo pórek a celé stroužky česneku, osolíme, opepříme, přidáme kmín a květák rozdělený na růžičky. 
Zalijeme vývarem a vaříme do měkka. Poté si vyndáme par růžiček a zbytek rozmixujeme.
Znovu zahřejeme, pokud je třeba zahustíme trošku máslovou jíškou a přidáme zbylé malé růžičky květáku.
Dochutíme, pokud je potřeba a na talíři servírujeme s kopičkou strouhaného sýra, orestovanými plátky česneku a sekanou petrželkou.

Polévku můžeme doplnit krutonky s česnekem.

2014-02-27 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI