Květákový krém se slaninou a tymiánem zpět

Ingredience:
střední květák1 ksstřední brambory2 ksceler50 g
šalotka1 kslibová slanina100 gtymián1 lžička
zakysaná smetana + k podávání3 lžícevývar nebo voda1,2 lumeocet1 lžíce
sůl dle chutipepř dle chuti
střední květák 1 ks, střední brambory 2 ks, celer 50 g, šalotka 1 ks, libová slanina 100 g, tymián 1 lžička, zakysaná smetana + k podávání 3 lžíce, vývar nebo voda 1,2 l, umeocet 1 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Z lednice už na mě delší dobu volal květák, tak jsem si řekla, že to chce nějakou hustou polévku na zahřátí. Navíc v talíři po mojí milované babičce zahřála dvojnásob.

Na másle nebo ghíčku osmahneme šalotku. Přidáme nakrájenou slaninu a opečeme dozlatova. Květák rozebereme na růžičky, brambory a celer očistíme a nakrájíme na kostičky. Vše společně orestujeme a pak zalijeme vodou nebo vývarem. Přisypeme sušený tymián, osolíme a opepříme. Vaříme do změknutí zeleniny. Nakonec rozmixujeme, vmícháme zakysanou smetanu a případně dochutíme umeoctem. Nechte si chutnat!

2017-02-21 Polévky

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI