Mrkvová polévka s česnekovými krutony zpět

Ingredience:
mrkev nastrouhaná nahrubo250 guvařené brambory200 gmenší cibule nakrájená nadrobno1 ks
česnek na tenké plátky4 stroužkyplátek másla1 cmolej1 lžíce
horká voda1 lnasekané lístky petržele1 lžícesůl dle chuti
Krutonky:
starší rohlíky3 ksgranulovaný česnek2 lžičkyolej3 lžíce
plátek másla1 cm
mrkev nastrouhaná nahrubo 250 g, uvařené brambory 200 g, menší cibule nakrájená nadrobno 1 ks, česnek na tenké plátky 4 stroužky, plátek másla 1 cm, olej 1 lžíce, horká voda 1 l, nasekané lístky petržele 1 lžíce, sůl dle chuti, starší rohlíky 3 ks, granulovaný česnek 2 lžičky, olej 3 lžíce, plátek másla 1 cm

Příprava

Zbyla vám porce uvařených brambor? Použijte ji druhý den na zahuštění libovolné zeleninové, nebo gulášové polévky.

Do hrnce na rozehřáté máslo s olejem dáme na 3 minuty orestovat cibuli, česnek a mrkev. Poté zalijeme horkou vodou, osolíme a vaříme 10 minut.
Mezitím nakrájíme na kostičky rohlíky a osmažíme je v pánvi na rozehřátém tuku do zlatavé barvy. Po vyjmutí z pánve je dáme do misky s papírovou utěrkou, posypeme granulovaným česnekem a promícháme.
Brambory rozmixujeme, nebo je rozšťoucháme, přidáme je do hrnce k měkké mrkvi a necháme projít varem.
Polévku rozdělíme na talíře, přidáme krutónky a posypeme petrželkou.

2017-01-19 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI