Mrkvová polévka s česnekovými krutony zpět

Ingredience:
mrkev nastrouhaná nahrubo250 guvařené brambory200 gmenší cibule nakrájená nadrobno1 ks
česnek na tenké plátky4 stroužkyplátek másla1 cmolej1 lžíce
horká voda1 lnasekané lístky petržele1 lžícesůl dle chuti
Krutonky:
starší rohlíky3 ksgranulovaný česnek2 lžičkyolej3 lžíce
plátek másla1 cm
mrkev nastrouhaná nahrubo 250 g, uvařené brambory 200 g, menší cibule nakrájená nadrobno 1 ks, česnek na tenké plátky 4 stroužky, plátek másla 1 cm, olej 1 lžíce, horká voda 1 l, nasekané lístky petržele 1 lžíce, sůl dle chuti, starší rohlíky 3 ks, granulovaný česnek 2 lžičky, olej 3 lžíce, plátek másla 1 cm

Příprava

Zbyla vám porce uvařených brambor? Použijte ji druhý den na zahuštění libovolné zeleninové, nebo gulášové polévky.

Do hrnce na rozehřáté máslo s olejem dáme na 3 minuty orestovat cibuli, česnek a mrkev. Poté zalijeme horkou vodou, osolíme a vaříme 10 minut.
Mezitím nakrájíme na kostičky rohlíky a osmažíme je v pánvi na rozehřátém tuku do zlatavé barvy. Po vyjmutí z pánve je dáme do misky s papírovou utěrkou, posypeme granulovaným česnekem a promícháme.
Brambory rozmixujeme, nebo je rozšťoucháme, přidáme je do hrnce k měkké mrkvi a necháme projít varem.
Polévku rozdělíme na talíře, přidáme krutónky a posypeme petrželkou.

2017-01-19 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI