Mrkvový krém se zázvorem

zpět
Mrkvový krém se zázvorem
Ingredience:
mrkev8 kscibule2 ksmalé brambory2 ks
zázvor nebo lžička sušeného plátekmléko0,5 lvoda dle potřeby
olivový olej dle potřebysůl dle chutipepř dle chuti
ricotta na zjemnění
mrkev 8 ks, cibule 2 ks, malé brambory 2 ks, zázvor nebo lžička sušeného plátek, mléko 0,5 l, voda dle potřeby, olivový olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, ricotta na zjemnění

Příprava

Okolo mrkvového krému chodím už dlouho a zkouším různé kombinace. Mrkev mi přijde stejná jako dýně. Má podobnou vazbu s jinými chutěmi. Takže jsem ji zkoušela se skořicí, pomerančem, zázvorem, chilli a nebo jen se smetanou.

Tahle kombinace se zázvorem zjemněná ricottou je asi nejlepší. Zázvor v ní lehce štípe, takže krásně zahřeje a provoní byt.

Nejprve si nakrájíme cibuli na jemno.

 Rozpálíme si hrnec, přidáme olivový olej a cibuli, kterou restujeme do zlatava.

Mezitím, co se nám restuje cibule, tak si oškrabeme brambory.

 A také mrkev a pokrájíme na kostičky.

 Když je cibule zlatavá, tak k ní přidáme mrkev a brambory a ještě chvíli restujeme.

 Přidáme zázvor.

 A také sůl a pepř.

A zalijeme mlékem a cca 0,5 litrem vody.

Vaříme cca 15 minut, až zelenina změkne. Celý krém důkladně rozmixujeme do hladkého krému.

 Polévku nakonec zjemníme ricottou, přidáme pepř a hladkolistou petrželku.

2019-01-09 Polévky

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI