Okurkové gazpacho s wasabi zpět

Ingredience:
velká okurka, oloupaná a nasekaná na menší kousky2 kszelená cibulka, nasekaná4 kspetržel hrst
čerstvá máta hrstzakysaná smetana1 šálekolivový olej1/3 šálku
jablečný ocet1 lžičkawasabi pasta a dle dochucení1 lžičkasůl dle chuti
nakrájená okurka na ozdobusezamový olej na ozdoburestovaný černý sezam dle chuti
velká okurka, oloupaná a nasekaná na menší kousky 2 ks, zelená cibulka, nasekaná 4 ks, petržel hrst, čerstvá máta hrst, zakysaná smetana 1 šálek, olivový olej 1/3 šálku, jablečný ocet 1 lžička, wasabi pasta a dle dochucení 1 lžička, sůl dle chuti, nakrájená okurka na ozdobu, sezamový olej na ozdobu, restovaný černý sezam dle chuti

Příprava

Po dlouhé době sem dávám recept. Je to takový můj únik od reality, do které jsem se dostala. Rekonstrukce bistra se už „pomalu sune rychleji“, a snad se to do září stihne. Řekla jsme si, že se nebudu stresovat, protože do té doby jsme stejně s Teplou kačkou venku na street foodech.

Navařit, vyfotit si ta jídla a pak si je sníst, je pro mě odměna, protože zapomínám jíst a tuhle krásu si dám s chutí.

Udělat si tuhle polévku je to nejlehčí a zvládne to opravdu každý. Navíc si myslím, že je v tomhle ideální pro ty, co máte nějakou tu dietu, jako třeba nízkosacharidovou, kterou se snažím dodržovat i já, ale moc mi to nejde, vlastně vůbec. 

Všechny ingredience dejte do mixéru a rozmixujte. Ochutnávejte a přidejte popřípadě sůl a wasabi. Podávejte v malých šálcích, miskách nebo sklenicích a ozdobte okurkami, zakápněte sezamovým olejem a posypte černými sezamovými semínky. 

2019-06-25 Polévky

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI