Párty miso polévka zpět

Ingredience:
domácí vývar dle potřebytofu1 balenísojová omáčka4 lžíce
sezamový olej2 lžícenastrouhaný čerstvý zázvor2 lžícemix sezamových semínek5 lžič
rýžový ocet2 lžíceshitake houby nebo hlíva ústřičná250 grybí omáčka1 lžíce
větší kedlubna1 kssoba nudle1 balíčekmořské řasy na sushi2 plátky
miso pasta1 lžičkajarní cibulka nakrájená na jemno2 ks
domácí vývar dle potřeby, tofu 1 balení, sojová omáčka 4 lžíce, sezamový olej 2 lžíce, nastrouhaný čerstvý zázvor 2 lžíce, mix sezamových semínek 5 lžič, rýžový ocet 2 lžíce, shitake houby nebo hlíva ústřičná 250 g, rybí omáčka 1 lžíce, větší kedlubna 1 ks, soba nudle 1 balíček, mořské řasy na sushi 2 plátky, miso pasta 1 lžička, jarní cibulka nakrájená na jemno 2 ks

Příprava

Miso polevka je moji  další srdcovkou. Když běhám v deštivém Londýně, kelímek miso s tofu a mořskou řasou mě rozhodně zahřeje. Jiní pobíhají s čajem nebo kávou a já s miso polévkou. Rozhodně při návštěvě Londýna, zajděte do Wasabi. Je to moje jistota, přesto že je v Londýně více lepších míst, které Vám určitě budou jiný doporučovat, není nic horšího někde dlouho hledat, a za velké peníze se blbě najíst. 
 
Moje Miso party polévka je úžasná v tom, že si do mističek přidáte věci, které máte rádi, a ty do polévky nakonec sami přidáte. Opražená sezamová semínka, chilli, orestovaná tykvová semínka.
Já jsem přidala navíc tofu, pečené tofu, hlívu ústřičnou, mořskou řasu, jarní cibulku, soba nudle.

Nejdříve si uděláme zeleninový vývar, který potom scedíme a přidáme do něj na kostičky nakrájenou kedlubnu, kterou vaříme do změknutí. 

Mezitím si připravíme jednotlivé mističky. Předehřejeme si troubu  na 200 C. Tofu nakrájíme na menší kostičky a polovinu vložíme do misky. Druhou polovinu dáme do misky spolu s 2 lžícemi sójové omáčky, 1 lžící sezamového oleje, 1 lžící zázvoru, posypeme sezamovými semínky a promícháme. Vložte na plech s pečícím papírem a pečte 15 minut, promíchejte a nechte dalších 10 minut v troubě, dokud tofu není krásně hnědé a křupavé. 

Houby natrhejte nebo nakrájejte na menší kousky nebo proužky. Hlíva se krásně trhá. Vložte do misky a přidejte  2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce rýžového octa, lžíci sezamového oleje. Promíchejte a vložte na plech s pečícím papírem a pečte do křupava cca 15- 20 minut. Občas promíchejte.
Dejte do misky k servírování a posypte opraženými sezamovými semínky. 
 
Soba nudle vařte dle návodu a dejte do misky. 
Ve chvíli kdy máte kedlubnu ve vývaru měkkou, vypněte plotnu a vmíchejte lžičku miso pasty a pořádně promíchejte. 
 
Nalijte Miso polévku do misky a  je na Vás co si do ní přidáte. Já si do ní dávám vše


2016-02-04 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI