Pastináková polévka zpět

Ingredience:
pastinák520 gbrambory520 gsušené hříbky20 g
zeleninový vývar1400 mlkmín1 lžičkamajoránka2 lžičky
bobkový list3 ksnové koření6 kuličekpepř10 kuliček
miso pasta nebo zeleninový bujón4 lžičky
pastinák 520 g, brambory 520 g, sušené hříbky 20 g, zeleninový vývar 1400 ml, kmín 1 lžička, majoránka 2 lžičky, bobkový list 3 ks, nové koření 6 kuliček, pepř 10 kuliček, miso pasta nebo zeleninový bujón 4 lžičky

Příprava

Velmi jsme si oblíbili krémové polévky. Jejich příprava je náramně snadná a výsledek je vždy perfektní. Většinou stačí jen 3 suroviny, koření a polévka je na světě. Nejlepší na tom je, že v těchto mixovaných polévkách skryjete zeleninu, kterou Vám třeba vybírají z talíře děti nebo chlapi.

Pastinák je kořenová zelenina podobná petrželi, má ale jemnější a sladší chuť. Proto je velmi vhodný na polévky nebo omáčky. Skvěle chuťově doplní bramborovou kaši, dodá ji "mléčnou" chuť a krémovou konzistenci. Pastinák je bohatší na vitamíny a minerály než mrkev. Obsahuje velké množství vlákniny a je dobrým zdrojem draslíku. 

Jemnou chuť polévky skvěle doplní kvašená zelenina a klíčky.

Hříbky si namočíme do vody alespoň na dvě hodiny. Pokud nemáme sušené hříbky použijeme čerstvé lesní houby (žampióny), které podusíme na cibulce. 

Brambory a pastinák očistíme a nakrájíme na kostičky. 

Všechny ingredience přendáme do hrnce, přidáme koření a zalijeme vývarem (vodou).

Po zavaření vaříme 20 minut. Polévku vypneme, přidáme miso pastu, vyndáme celé koření a rozmixujeme. Ochutnáme a případně dosolíme.

Polévku podáváme posypanou semínky, klíčky a kvašenou zeleninou.

2015-04-01 Polévky

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI