Polévka z červené řepy zpět

Ingredience:
středně velká řepa2 kscibule1 ksmrkev2 ks
rostlinný olej2 lžícezeleninový vývar800 mlsůl dle chuti
pepř špetkamuškátový oříšek špetkakrutony k podávání (bezlepkáři použijí bezlepkové pečivo) dle potřeby
středně velká řepa 2 ks, cibule 1 ks, mrkev 2 ks, rostlinný olej 2 lžíce, zeleninový vývar 800 ml, sůl dle chuti, pepř špetka, muškátový oříšek špetka, krutony k podávání (bezlepkáři použijí bezlepkové pečivo) dle potřeby

Příprava

Toto je jednoznačně můj objev letošního podzimu. Něco tak dobrého, snadného a sezónního jsem dlouho neměla. O to větší překvapení je, že tuto polévku mi připravila k obědu moje mamka, která po třech letech snad konečně přijala fakt, že nejím maso a snad poprvé mi připravila veganský oběd (nepočítám návštěvy, kdy jsme přijeli na oběd a bylo mi řečeno "Koupila jsem ti zeleninu, něco si z ní uvař.").

Na oleji orestujte na drobno nakrájenou cibuli. Poté přidejte očištěnou a na kostky nakrájenou řepu a mrkev. Chvíli restujte, poté zalijte vývarem a vařte do změknutí. Jakmile bude řepa měkká, tak zeleninu rozmixujte ponorným mixérem, dochuťte solí, pepřem a přidejte muškátový oříšek. Krátce povařte a máte hotovo. Servírujte s opečenými krutony chleba.

2015-10-30 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI