Polévka z medvědího česneku s mandlovými plátky zpět

Ingredience:
šalotka nebo cibule100 gbrambory320 gmedvědí česnek250 g
zeleninový nebo kuřecí vývar (nebo Konečně vývar)2400 mlsmetana ke šlehání250 mlmáslo50 g
Grana Padana40 gsůl dle chutipepř špetka
šťáva z čtvrtky citronu dle chutiplátky mandlí60 g
šalotka nebo cibule 100 g, brambory 320 g, medvědí česnek 250 g, zeleninový nebo kuřecí vývar (nebo Konečně vývar) 2400 ml, smetana ke šlehání 250 ml, máslo 50 g, Grana Padana 40 g, sůl dle chuti, pepř špetka, šťáva z čtvrtky citronu dle chuti, plátky mandlí 60 g

Příprava

Medvědí česnek je sezónní záležitostí, což nejspíš všichni moc dobře víte, takže je fajn užít si toto období. Přijde mi, že se teď roztrhl pytel s recepty na pesto z medvědího česneku, takže já přicházím s polévkou. Ani však ta není žádnou novinkou. S medvědím česnekem nicméně můžete nakládat dle Vaší chuti. Můžete z něj dělat špenát, přidat jej do pomazánky, do míchaných vajíček, do salátů… Opravdu dle libosti.

Polévka na kterou Vás odkazuji já je lehká, zdravá a má velmi osobitou chuť právě díky medvědímu česneku a plátky opečených mandlí ji krásně doplňují.

Postup:

1. Cibuli či šalotku zbavte slupky a nakrájejte nadrobno.

2. Brambory oškrábejte a nakrájejte je na menší kostky.

3. Do většího hrnce vložte máslo a nechte rozpustit.

4. Poté do hrnce přidejte cibuli a restujte ji dosklovata.

5. Do hrnce přidejte brambory a medvědí česnek a zalijte vše vývarem. Polévku osolte.

6. Vařte dokud nebudou brambory měkké.

7. Poté polévku rozmixujte tyčovým mixérem.

8. Nyní přidejte smetanu a citrónovou šťávu a ještě chvíli povařte.

9. Nakonec přidejte nastrouhaný Grana Padano.

10. Dle chuti ještě osolte a opepřete.

11. Rozehřejte pánev a vložte do ní plátky mandlí, které velmi rychle opečte (mají tendenci se rychle připálit).

12. Podávejte tak, že do talíře nalijete polévku a posypete ji plátky mandlí.

2015-04-23 Polévky

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI