Pórková polévka s krutony zpět

Ingredience:
máslo1 lžícehladká mouka2 lžícestředně velký pórek1 ks
zeleninový vývar (nebo bujón) dle potřeby30% smetana na vaření250 mlbílý pepř dle chuti
muškátový oříšek dle chutisůl dle chuti
máslo 1 lžíce, hladká mouka 2 lžíce, středně velký pórek 1 ks, zeleninový vývar (nebo bujón) dle potřeby, 30% smetana na vaření 250 ml, bílý pepř dle chuti, muškátový oříšek dle chuti, sůl dle chuti

Příprava

Přemýšlíte, co v týdnu ukuchtit rychlého k véče? U nás doma frčí polévky, které nejen zahřejí, ale i zasytí.

Na másle osmahneme jíšku, do které vložíme ½ množství nakrájeného pórku, který máme k dispozici. Poté zalijeme zeleninovým vývarem (bujónem) a smetanou. Osolíme, okořeníme trochou bílého pepře (nemusí být), přidáme muškátový oříšek a druhou půlku nakrájeného pórku. Necháme provařit a je hotovo. Pokud někdo chce raději pórkový krém, může polévku umixovat ponorným mixérem.

2019-02-08 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI