Rajčatovo-bazalková polévka zpět

Ingredience:
zralá rajčata200 gvelká mrkev2 ksstředně velká cibule1 ks
česnek4 stroužkyzeleninový vývar500 mlolivový olej dle potřeby
bazalkové lístky hrsthrubozrnná mořská sůl dle chutičerstvě mletý pepř dle chuti
opražená dýňová semínka hrstchlebové krutony dle chuti
zralá rajčata 200 g, velká mrkev 2 ks, středně velká cibule 1 ks, česnek 4 stroužky, zeleninový vývar 500 ml, olivový olej dle potřeby, bazalkové lístky hrst, hrubozrnná mořská sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř dle chuti, opražená dýňová semínka hrst, chlebové krutony dle chuti

Příprava

Nedávno jsem dostala šílenou chuť na nějakou hustou polévku. A protože jsem doma měla čerstvou bazalku, rozhodla jsem se ji zkombinovat s rajčátky a uvařila jsem tuhle rajčatovou polévku. Přidávám do ní navíc i mrkev a všechno pak společně upeču v troubě. Pečená zelenina dodá polévce správný šmrnc a chutná ještě lépe, když ji nakonec ozdobíte chlebovými krutonky.

Oloupanou mrkev a cibuli nakrájejte na větší kousky a rozložte je na plech vyložený pečícím papírem. Přidejte na kostičky nakrájená rajčata, celé stroužky česneku a vše zakápněte olivovým olejem. Plech se zeleninou vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů, osolte, opepřete a pečte cca 30 minut. Upečenou zeleninu vhoďte do mixéru, přidejte hrst bazalkových lístků a vše rozmixujte na hladký krém. Hotový krém vlijte do hrnce, přidejte zeleninový vývar a nechte vařit 5 - 7 minut. Polévku naservírujte do misky, posypte ji nasucho opraženými dýňovými semínky, chlebovými krutony a na závěr ji ozdobte snítkou bazalky.

2017-06-20 Polévky

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI