Rajčatovo-pomerančová polévka zpět

Ingredience:
rajčatové pyré800 mlčerstvá pomerančová šťáva500 mlvoda200 ml
kůra z citronu1 ksprovensálské koření2 špetkyolivový olej3 lžíce
česnek3 stroužkyjarní cibulka2 ksnasekaný zázvor4 cm
skořice špetkamuškátový oříšek špetkatřtinový cukr2 lžíce
sůl dle chutipepř špetka
rajčatové pyré 800 ml, čerstvá pomerančová šťáva 500 ml, voda 200 ml, kůra z citronu 1 ks, provensálské koření 2 špetky, olivový olej 3 lžíce, česnek 3 stroužky, jarní cibulka 2 ks, nasekaný zázvor 4 cm, skořice špetka, muškátový oříšek špetka, třtinový cukr 2 lžíce, sůl dle chuti, pepř špetka

Příprava

Po úspěšné akci se Zdeňkem Pohlreichem jsem si řekl, že se zase na chvíli postavím za sporák a uvařím pro vás nějakou dobrotu. 

Stále čekám na nějaký ten sníh, který by trošku navodil zimní atmosféru, ale asi se jej letos nedočkáme. Proto jsem zvolil recept, který se docela dobře hodí do počasí, které v současné době máme. Barvou a chutí připomíná léto, ale příjemně zahřeje na duši. Jak jsem již naznačil, zvolil jsem teplou úpravu pro únorové počasí, nicméně se touto polévkou můžete docela slušně osvěžit a zasytit i v letních horkých měsících, jelikož je vhodná i ve studené úpravě jako je například Gazpacho (gaspáčo). 

Recepty jako tento vzbuzují často nedůvěru. Věřte však, že kombinace ovoce, zeleniny a voňavých bylinek může často vytvořit nezapomenutelné chutě, které vás příjemně překvapí.

V hrnci rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm najemno nasekanou cibulku, česnek a zázvor. Chvíli restujeme, abychom chytili barvu, a poté zalijeme rajčatovým pyré, pomerančovou šťávou a dolijeme vodou. Přidáme muškátový oříšek, skořici, sůl, pepř a přivedeme k varu.

Zhruba po 12 minutách přidáme provensálské koření a citronovou kůru. Vše společně povaříme. V závěru polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a můžeme doladit citronovou šťávou nebo cukrem dle chuti. Ozdobíme jemně nakrájenou jarní cibulkou.

www.facebook.com/RegionNaTaliri

2014-02-04 Polévky

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI