RAW špenátová polévka zpět

Ingredience:
naklíčená / namočená loupaná pohanka150 glistový špenát100 gzlaté lněné semínko2 lžíce
sójová omáčka Tamari1 lžícepesto z medvědího česneku (nebo 2 stroužky česneku + 1/2 lžičky soli + lžíce olivového oleje)2 lžícevoda20 ml
naklíčená / namočená loupaná pohanka 150 g, listový špenát 100 g, zlaté lněné semínko 2 lžíce, sójová omáčka Tamari 1 lžíce, pesto z medvědího česneku (nebo 2 stroužky česneku + 1/2 lžičky soli + lžíce olivového oleje) 2 lžíce, voda 20 ml

Příprava

Minulý týden jsme si udělali pesto z medvědího česneku a dnes ho použijeme na přípravu RAW špenátové polévky. Ale pokud jste neměli to štěstí a nenašli místečko, kde by "medvěd" rostl, nezoufejte, pesto lze krásně nahradit.

Postup:
  1. Odměřené množství pohanky nechte dva dny naklíčit (postup např. zde) nebo jí nechte jen přes noc namočenou.
  2. Do koktejlového mixéru vsypte lněná semínka a rozmixujte na prach.
  3. Do mixéru přidejte propláchnutou naklíčenou/namočenou pohanku, opláchnuté listy špenátu, sójovou omáčku a pesto z medvědího česneku. Zalijte asi 200 ml vody a mixujte, dokud nedostanete zcela hladkou polévku (asi dvě minuty).
  4. Dle chuti dosolte nebo přidejte sójovou omáčku, nalijte do talířů a ozdobte např. sedmikráskami nebo jiným plevelem.

Polévku jsem dělala v rámci tzv. jarního čistícího dne, ale stejně se nepodařilo úplně RAW, neodolala jsem a nandala nám k tomu i kvašené fazole :)

2014-08-27 Polévky

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapolévky
Receptspeciální diety
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI