Slepičí s vaječným svítkem zpět

Vývar:
slepice1 kgkořen petržele1 ksmrkev2 ks
malý celer s natí1 ksbobkový list4 ksnové koření8 kuliček
růžová sůl dle chutipepř dle chuti
Máslová zelenina:
mrkev2 kskořen petržele1 kshrášek2 hrsti
máslo2 lžíce
Vaječný svitek:
vejce2 ksrýžová krupička2 lžícepažitka hrst
růžová sůl dle chutiřepkový olej dle potřeby
slepice 1 kg, kořen petržele 1 ks, mrkev 2 ks, malý celer s natí 1 ks, bobkový list 4 ks, nové koření 8 kuliček, růžová sůl dle chuti, pepř dle chuti, mrkev 2 ks, kořen petržele 1 ks, hrášek 2 hrsti, máslo 2 lžíce, vejce 2 ks, rýžová krupička 2 lžíce, pažitka hrst, růžová sůl dle chuti, řepkový olej dle potřeby

Příprava

Marodíme. Všichni. A na nic nemáme chuť. Tak snad nám alespoň tahle posilující polévka dodá trochu energie a vyžene bacily z těla pryč.

Celou slepici dáme společně s očištěnou zeleninou, celerovou natí a divokým kořením do hrnce a zalijeme studenou vodou.

Přivedeme k varu, poté stáhneme plamen na minimum a necháme polévku táhnout cca 3 hodiny. Slijeme a obereme maso.

Mrkev a petržel očistíme, nakrájíme na nudličky jillian a společně s hráškem krátce orestujeme na másle.

Do vývaru vložíme pokrájené maso, máslovou zeleninu a dochutíme solí a pepřem.

Na svítek oddělíme žloutky od bílků. Vyšleháme tuhý sníh, do kterého opatrně zamícháme žloutky, pažitku, sůl a mouku. Hmotu rozprostřeme na rozpálenou pánev vytřenou olejem a pečeme na mírném plameni z obou stran. Krájíme na kostičky.

2017-02-13 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI