Špenátová polévka s řapíkatým celerem a parmazánovými chipsy zpět

Ingredience:
mražený špenát200 gceler4 řapíkymrkev1 ks
menší cuketa1/2 ksčervená cibule1 ksčesnek2 stroužky
polévkové koření bez glutamátu1 lžičkasmetana ke šlehání na zjemněnímuškátový oříšek špetka
sůl dle chutistrouhaný parmazán50 g
mražený špenát 200 g, celer 4 řapíky, mrkev 1 ks, menší cuketa 1/2 ks, červená cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, polévkové koření bez glutamátu 1 lžička, smetana ke šlehání na zjemnění, muškátový oříšek špetka, sůl dle chuti, strouhaný parmazán 50 g

Příprava

U nás jsou krémové mixované polévky prostě nejoblíbenější. Schováte do nich, co potřebujete, zděláte zbytky zeleniny a ještě si pochutnáte. A to se vyplatí.

Na másle necháme zesklovatět cibulku a mezitím si připravíme další zeleninu. Mrkev a cuketu nastrouháme nahrubo, řapíky celeru oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Společně zarestujeme, přidáme povolený špenát, česnek a zalijeme asi jedním litrem vody. Přidáme lžičku polévkové koření (používám Nesoldíka - bez soli a glutamátu) a špetku muškátového oříšku. Vaříme do změknutí zeleniny. Nakonec rozmixujeme dohladka a přidáme podle chuti sůl a smetanu na zjemnění. Parmazánové chipsy uděláme ze strouhaného parmazánu, který nasypeme do vykrajovátek na cukroví a dáme do trouby na pečící papír. Stačí tak 2-3 minutky, je to hned. Dobrou chuť!

2016-01-27 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI