Špenátovo-kopřivový krém zpět

Ingredience:
čerstvý špenát2 hrstimladé kopřivy2 hrstizeleninový vývar0,5 l
smetana250 mlmáslo2 lžícemenší cibule1 ks
česnek1-2 stroužkysůl1 špetkapepř1 špetka
čerstvý špenát 2 hrsti, mladé kopřivy 2 hrsti, zeleninový vývar 0,5 l, smetana 250 ml, máslo 2 lžíce, menší cibule 1 ks, česnek 1-2 stroužky, sůl 1 špetka, pepř 1 špetka

Příprava

Dnes máme ZELENÝ ČTVRTEK! V tento den se v chalupách vařilo, z jarní zeleniny, nebo luštěnin. Hlavní ingrediencí bývaly mladé kopřivy, špenát a petrželka. Pekly se ale i preclíky, pletence nebo škvarkové placky, které se přikusovaly k jarním polévkám.

Špenát a kopřivy umyjeme, dáme do sítka a spaříme horkou vodou.
Na másle orestujeme cibulku, trochu česneku a přidáme špenát s kopřivami.
Zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme, přidáme smetanu a necháme povařit.
Poté ponorným mixérem rozmixujeme do hladkého krému.
Servírujeme ozdobené slaninou, nebo máslovými krutony.

Dobrou chuť!

2022-04-20 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostvelikonoce
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI