Toskánská cibulačka zpět

Ingredience:
máslo kousekšalotka1 kshovězí vývar1 l
sůl špetkapepř špetkaparmazán hrstka
pancetta pár plátkůčervené víno dle chuti
máslo kousek, šalotka 1 ks, hovězí vývar 1 l, sůl špetka, pepř špetka, parmazán hrstka, pancetta pár plátků, červené víno dle chuti

Příprava

Podávat s opečenými tousty se sýrem....

Víte, když se podíváte na jídelní lístky většiny restaurací v této zemi, najdete tam obvykle Hovězí vývar a Valašskou kyselici. Lidi jsou zvyklí do zblbnutí jíst tyto dvě nejznámější polévky. Já si myslím, že polévky jsou základem vaření a protože mám několik velmi oblíbených, rád se s vámi o ně podělím. Začnu polévkou, kterou ráda vaří moje přítelkyně. Naučila se ji dělat v jedné dobré restauraci, ve které pracovala a od té doby ji doma pravidelně vaří.

Na másle orestujeme šalotku nakrájenou na půlkolečka do změknutí a zalijeme horkým hovězím vývarem. Dochutíme solí, pepřem, přidáme parmezán a opraženou pancettu nakrájenou na kostičky.
Na závěr zalijeme červeným vínem a provaříme.
Doporučujeme podávat s opečenými tousty se sýrem.

www.facebook.com/RegionNaTaliri

2013-10-22 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI