Vývar s vajíčkovými knedlíčky zpět

Ingredience:
hovězí maso na polévku nebo kuřecí skelet (na vývar)500 gvětší cibule i se slupkou1 ksmrkev1 ks
petržel1 ksceler1/2 kscelý pepř pár kuliček
nové koření sůl dle chutistudená voda2 l
Knedlíčky:
menší cibulka1 ksvejce4 ksstrouhanka3 - 4 lžíce
bylinky dle chuti
hovězí maso na polévku nebo kuřecí skelet (na vývar) 500 g, větší cibule i se slupkou 1 ks, mrkev 1 ks, petržel 1 ks, celer 1/2 ks, celý pepř pár kuliček, nové koření , sůl dle chuti, studená voda 2 l, menší cibulka 1 ks, vejce 4 ks, strouhanka 3 - 4 lžíce, bylinky dle chuti

Příprava

Silný vývar, který postaví na nohy....

Vývar uděláme klasicky, jak kdo ho dělá, nejlépe kuřecí nebo hovězí maso, cibuli se slupkou, kořenovou zeleninu, pár kuliček pepře a nového koření, sůl. Necháme pomalu táhnout pár hodin, poté slijeme. Čistý vývar zavaříme podle chuti. Toto je s jednou nastrouhanou mrkví a petrželí a vajíčkovými knedlíčky: Na másle orestujeme nadrobno pokrájenou 1 cibulku do zlata, přidáme tři vajíčka a uděláme prostě míchaná vajíčka. Necháme vychladnout. Osolíme, opepříme, přidáme nějaké bylinky, dáme jedno syrové vajíčko a tolik strouhanky, abychom vytvořili těstíčko, ze kterého pak děláme kuličky. Házíme do vroucí polévky a zavařujeme cca 5 minut. Talíř poté posypeme ještě kudrnkou.

2014-01-17 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI