Zeleninová s červenou čočkou a parmazánem zpět

Ingredience:
cibule1/2 ksmrkev3 ksceler3 řapíky
česnek1 stroužekčervená čočka250 grajčata400 g
petržel1 ksoregano špetkatymián špetka
bobkový list2 ksparmazán na posypánívývar nebo vodacca 1,5 l
cibule 1/2 ks, mrkev 3 ks, celer 3 řapíky, česnek 1 stroužek, červená čočka 250 g, rajčata 400 g, petržel 1 ks, oregano špetka, tymián špetka, bobkový list 2 ks, parmazán na posypání, vývar nebo voda cca 1,5 l

Příprava

U nás doma milujeme polévky, ve kterých stojí lžíce. S oblibou je nazýváme "přesnídávkové" a samy o sobě bez problému zastoupí hlavní jídlo. Zeleninová s červenou čočkou je jedna z nich a u nás má své čestné místo. 

Na oleji v hlubokém kastrolu si osmahneme cibuli a očištěnou a nakrájenou mrkev, petržel a celer a opékáme cca 5 minut, aby vše změklo. Na poslední 3 minuty dejte do pánve i česnek. Poté přidejte i rajčata (spařená a oloupaná) oregano, tymián, bobkové listy a podlijeme vývarem či horkou vodou. Přiveďte k varu, snižte plamen a nechte cca 15-20 minut probublávat. Na posledních pět minut přidáme červenou čočku. Čočka krásně změkne a směs zhustí. Podle chuti osolte. Na konci je možné odebrat část zeleniny a zbylou rozmixovat, polévka je pak hezky hustá a netřeba ničím zahušťovat. Na závěr polévku posypte parmazánem.

2016-01-13 Polévky

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI