Baklažánová galetka s mozzarellou zpět

Cesto:
hladkej pšeničnej múky 00100 gšpaldovej celozrnnej polohrubej múky180 gstudeného masla165 g
morskej soli1 lyžičkastudenej vody9 lyžic
Náplň:
menší baklažán1 ksčerstvé paradajjky4 ksčierných olív odkôstkovaných25 ks
syra mozzarella1 balenieProvensálske byliny KOTÁNYI mlynčekOlivy s bylinkami KOTÁNYI mlynček
Štvorfarebné korenie KOTÁNYI mlynčekvajce od šťastných sliepočiek z voľného chovu na potretiečerstvá bazalka na ozdobu
hladkej pšeničnej múky 00 100 g, špaldovej celozrnnej polohrubej múky 180 g, studeného masla 165 g, morskej soli 1 lyžička, studenej vody 9 lyžic, menší baklažán 1 ks, čerstvé paradajjky 4 ks, čierných olív odkôstkovaných 25 ks, syra mozzarella 1 balenie, Provensálske byliny KOTÁNYI mlynček, Olivy s bylinkami KOTÁNYI mlynček, Štvorfarebné korenie KOTÁNYI mlynček, vajce od šťastných sliepočiek z voľného chovu na potretie, čerstvá bazalka na ozdobu

Příprava

V chladničke sa mi povaľoval baklažán. Už mal takpovediac na mále, no ja som ho šikovne zúžitkovala v slanom koláči, tzv. galetke. V kombinácii s čerstvými paradajkami, mozzarellou a  tým správnym korením vznikla skvelá pochúťka vhodná ako ľahký obed či večera.

Oba druhy múk zmiešame so soľou. Pridáme na kocky nakrájané maslo a prstami rýchlo zapracujeme do múky. Pridáme vodu a vypracujeme hladké cesto. Zabalíme do fólie a dáme do chladničky na 30 minút.

Medzitým si baklažán nakrájame na tenké plátky, osolíme a necháme vypotiť asi 20 minút. Následne opláchneme a necháme odkvapkať. Ochutíme provensálskymi bylinami a olivami s bylinkami (korením nešetrime). Paradajky taktiež nakrájame na plátky, olivy prekrojíme na polovicu.

Plech vyložíme papierom na pečenie, vysypeme múkou. Cesto vyvaľkáme priamo na plechu na kruh s hrúbkou asi 0,5 cm. Na koláč striedavo ukladáme plátky baklažánu a paradajok (ukladala som do kruhu – 2 plátky baklažánu, 1 plátok paradajky). Ochutíme najemno zomletým štvorfarebným korením, posypeme olivami a natrhanou mozzarellou. Okraje koláča preložíme cez náplň a potrieme ich rozšľahaným vajíčkom.

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200 stupňov cca 20 minút, kým okraje a mozzarella nezozlatnú.

Galetku podávame teplú, posypanú čerstvou bazalkou.

2017-09-22 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI