Bezlepkový quiche s pórkem, cherry rajčátky, olivami a parmazánem zpět

Těsto:
bezlepková mouka280 gmáslo150 gžloutky2 ks
sůl špetkaledová voda3 lžíce
Náplň:
máslo20 gpórek - bílá část1 kscherry rajčátka300 g
zelené olivy100 guzená paprika1 lžičkasušený tymián špetka
parmazán100 gsmetana ke šlehání250 gžloutek2 ks
vejce1 kssůl dle chutičerstvá bazalka dle chuti
bezlepková mouka 280 g, máslo 150 g, žloutky 2 ks, sůl špetka, ledová voda 3 lžíce, máslo 20 g, pórek - bílá část 1 ks, cherry rajčátka 300 g, zelené olivy 100 g, uzená paprika 1 lžička, sušený tymián špetka, parmazán 100 g, smetana ke šlehání 250 g, žloutek 2 ks, vejce 1 ks, sůl dle chuti, čerstvá bazalka dle chuti

Příprava

Quiche je slaný koláč, který pochází s Francie. Ten nejznámější je určitě Lotrinský. Na tomto koláči je však úžasné, že náplň můžete libovolně obměňovat. Já mám moc ráda kombinaci špenátu a sýru s modrou plsní a pak taky karamelizovanou cibuli s nivou. Dnes se k mým oblíbeným kombinacím však přidalo i spojení pórku, cherry rajčátek, oliv a parmezánu.

Quiche se běžně dělá z hladké pšeničné mouky, pokud se však lepku vyhýbáte nebo trpíte intolerancí lepku, použijte bezlepkovou mouku, která je určena na pečení.

1. Suroviny na těsto dejte do mísy od robotu a vypracujte těsto.
2. Vypracované těsto dejte na 30 minut do lednice.
3. Troubu rozehřejte na 180 stupňů.
4. Těsto vyndejte z lednice a vyválejte jej do kruhu.
5. Vyválené těsto vtlačte do formy na koláč, aby byla forma pokrytá rovnoměrně.
6. Těsto propíchejte vidličkou a dejte formu na 15 minut do trouby, aby se korpus předpekl.
7. Pórek nakrájejte na půl kolečka, cherry na kolečka (hezké kolečka si dejte stranou na ozdobu).
8. Olivy nakrájejte také na kolečka a některé si schovejte na ozdobu.
9. Na másle orestujte pórek spolu s rajčátky.
10. Přidejte sůl a tymián a restujte.
11. Nakonec přidejte uzenou papriku a olivy.
12. Parmezán nastrouhejte najemno.
13. V misce promíchejte žloutky, vajíčko, smetanu a sůl.
14. Na předpečený korpus navrstvěte směs z pórku a rajčátek, tu posypte parmezánem a opatrně vše zalijte vaječno-smetanovou směsí.
15. Vrch ozdobte kolečky rajčátek a oliv, které jste si dali stranou.
16. Pečte 30 minut.
17. Po upečení nechejte vychladnout, poté koláč nakrájejte, ozdobte bazalkou a podávejte. 

2017-02-28 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI