Bílkovo-sýrové muffiny zpět

Ingredience:
niva nastrouhaná na hrubo120 geidam nastrouhaný na jemno120 gšunka nakrájená na jemno30 g
petrželka nakrájená na jemno1 lžícebílek (můžeme použít až 6 ks)4 ksolej na vymazání formiček trochu
niva nastrouhaná na hrubo 120 g, eidam nastrouhaný na jemno 120 g, šunka nakrájená na jemno 30 g, petrželka nakrájená na jemno 1 lžíce, bílek (můžeme použít až 6 ks) 4 ks, olej na vymazání formiček trochu

Příprava

Muffiny můžete péct na tisíc způsobů. Zdá se vám tento recept "podivný"? O to víc vám bude určitě chutnat!

Z bílků si ušleháme tuhý sníh, do kterého zlehka vmícháme všechny uvedené suroviny.
Vzniklou směsí naplníme zlehounka vymazané formičky. Do velkého, širšího kastrolu dáme horkou vodu ve výši cca 5cm, vložíme pařák na napařování knedlíků a naplněné formičky položíme na něj. Přikryjeme poklici, kterou si předem obalíme ve větší utěrce, aby nám později vytvořená pára nekapala přímo do bílkové směsi. Od doby varu "paříme" 15minut.(Můžeme vyzkoušet špejlí, pokud na ni hmota neulpí, máme hotovo)
Poté necháme v hrnci zchládnout a pak podáváme s pečivem. Nebo uložíme do lednice a konzumujeme později. Muffiny jsou chutné i na druhý den.
Pokud vlastníme parní hrnec, postupujeme stejně, jen naplněné formičky ničím nepřekrýváme.

2014-11-27 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
7
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI