Bochánky s medvědím česnekem zpět

Ingredience:
hladká mouka220 gsůl1 lžičkakypřící prášek1,5 lžičky
strouhaný parmazán30 gstudené máslo65 gmléko + 1 lžíce na potření130 ml
medvědí šesnek velká hrstžloutek na potření1 ksstrouhaný sýr na posypání (např.parmezánu, zkusila jsem i gruyér a Nivu)5 lžic
hladká mouka 220 g, sůl 1 lžička, kypřící prášek 1,5 lžičky, strouhaný parmazán 30 g, studené máslo 65 g, mléko + 1 lžíce na potření 130 ml, medvědí šesnek velká hrst, žloutek na potření 1 ks, strouhaný sýr na posypání (např.parmezánu, zkusila jsem i gruyér a Nivu) 5 lžic

Příprava

Dostala jsem spoustu medvědího česneku. Zrovna, když jsem přemýšlela, co s takovým množstvím udělat (kromě tradičního pesta - recept), padl mi do rukou Apetit a v něm recept na medvědí bochánky. Hned ten večer jsem je upekla. 

Víte, že medvědí česnek si můžete zasadit na zahrádce? Já už ho tam mám třetím rokem. Zasazený je pod jabloní, ve stínu až polostínu. Už vystrkuje první lístky a každým rokem se víc a víc rozrůstá.

Troubu předehřejte na 220°C. Do mísy vsypte mouku, kypřící prášek, sůl a strouhaný parmezán. Promíchejte a přidejte máslo pokrájené na malé kousky.
Hněťte prsty, jako když děláte drobenku. Po pár minutách těsto začne opravdu jako drobenka vypadat a po dalších pár minutách se začne pomalu spojovat do těsta. V tu chvíli přisypte nadrobno posekaný medvědí česnek a přilijte mléko. Vařečkou začněte zpracovávat těsto. Ze začátku dost lepí, proto je lepší použít vařečku. Po promíchání vařečkou už můžete uhníst ručně.
Těsto vyklopte na pečící papír položený na plechu. Z těsta vytvarujte obdélník přibližně 20x10 cm velký a 3 cm vysoký Pokud se těsto příliš lepí k rukám, lehce ho poprašte moukou.
Obdélník z těsta nařízněte na 10 menších obdélníků, ale nedokrajujte.
Potřete žloutkem rozšlehaným s 1 lžící mléka a posypte strouhaným sýrem.
Pečte 12-15 minut dozlatova.

2016-04-21 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI