Bruschetty a la guacamole zpět

Ingredience:
avokádo1 kscherry rajčátka5 kskoriand dle chuti
sůl špetkapepř špetkachilli dle chuti
citronová šťáva pár kapecciabatta nebo bageta dle potřebyolivový olej trochu
avokádo 1 ks, cherry rajčátka 5 ks, koriand dle chuti, sůl špetka, pepř špetka, chilli dle chuti, citronová šťáva pár kapec, ciabatta nebo bageta dle potřeby, olivový olej trochu

Příprava

Kdykoli se vyskystnu při nákupu v oddělení ovoce a zeleniny, hrnu se směrem k sekci exotických plodů. Jak jednou poznamenal jeden z kamarádů, je prý velmi vtipné, jak se přihrnu k přepravce s avokády a začnu je osahávat. Jinou metodu ověření zralosti tohoto zeleného plodu, ale bohužel neznám, takže se u mě v této oblasti změna chování neplánuje.

Naposledy měl možnost vidět to štěstí v mých očích, když jsem našla rovnou 3 skvělé kousky, můj manžel, se kterým jsme vyrazili na nákup do Kauflandu. Protože on sám avokádům neholduje, měla jsem možnost sníst si je postupně všechna sama. Dnešní recept je tedy na avokádo v podobě jednoduché večeře, která zároveň působí velice zdravým dojmem a můžete si jí připravit i pokud třeba držíte tajli.

Avokádo jsem rozpůlila, vyndala pecku a namačkala vidličkou v misce. Rajčata jsem nakrájela na kostičky a přidala k avokádu. Dochutila jsem koriandrem, solí, pepřem a okyselila citronovou šťávou. Pokud budete mít navíc koriandr čerstvý a jednu najemno nasekanou šalotku bude výsledek absolutně famózní. Moje bylinky ale v tuhle chvíli klopí hlavy a umírají. Čas čekat na jaro, až to s pěstováním něčeho živého zkusím znova, s tímhle konkrétním avokádem nemám, takže jsem použila koriandr sušený.

Z ciabatty jsem ukrojila dva plátky a nechala je pod grilem pěkně opéct. Jednu stranu jsem ještě těsně před vytažením pokapala olivovým olejem a namazala na ní nezanedbatelnou vrstvu pomazánky. Pokud budete umírněnější, dost možná budete moct mít bruschetty i čtyři.

Když jsem během jídla vysvětlovala mužovi, že bruschetta je takový italský chlebíček a vzala jsem si na pomoc google obrázky, bylo mi jasné, že si co nevidět uděláme i ty klasické rajčatové. Už jenom najít tak kvalitní rajčata, jako byla tahle avokáda. Nejdéle to může trvat do příštího léta, kdy zase budou naši pěstovat ta nejlepší na zahrádce.

2015-01-23 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostpiknik
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI