Bylinkové pomazánky

zpět
Bylinkové pomazánky
Bazalková pomazánka s česnekem:
smetanový sýr100 gzměklé máslo100 gčesnek4 stroužky
bazalka2 hrstisůl dle chutipepř dle chuti
Pikantní bylinková pomazánka:
změklé máslo150 gtvaroh ve vaničce250 gpažitka dle chuti
bazalka dle chutitymián dle chutipetrželka dle chuti
chilli koření (mletá pálivá paprika) dle chutisůl dle chutipepř dle chuti
Pažitková pomazánka:
smetana50 mlLučina120 gtvaroh250 g
sůl špetkapažitka dle chuti
smetanový sýr 100 g, změklé máslo 100 g, česnek 4 stroužky, bazalka 2 hrsti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, změklé máslo 150 g, tvaroh ve vaničce 250 g, pažitka dle chuti, bazalka dle chuti, tymián dle chuti, petrželka dle chuti, chilli koření (mletá pálivá paprika) dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, smetana 50 ml, Lučina 120 g, tvaroh 250 g, sůl špetka, pažitka dle chuti

Příprava

Bylinky tu byly odnepaměti a jejich léčivé účinky a látky prospěšné našemu tělu jsou již známy. A proto neváhejte zařadit bylinky do vašeho jídelníčku. Bylinka je od pažitky přes petrželku, bazalku až po rozmarýn či tymián, a proto i jednoduché bylinkové pomazánky ozvláštní a provoní vaši snídani, svačinu či studenou večeři. Bylinkové pomazánky jsou velmi rychlé a tak se hodí třeba i na jednohubky pro nečekanou návštěvu, nebo jen tak k telce. 

Bazalková pomazánka s česnekem

Nejprve si v misce vymícháme (umixujeme) sýr s máslem v hladký krém, který osolíme a opepříme. Poté přistrouháme česnek a na jemno pokrájenou bazalku. Vše umixujeme v hladkou a lahodnou pomazánku. Pokud bude potřeba, můžete zakápnout řepkovým nebo olivovým olejem. Podávejte nejlépe na opečeném pečivu například s rajčátky.

Pikantní bylinková pomazánka

V misce si nejprve utřeme máslo, sůl, chilli koření, pepř a na jemno posekané bylinky. Poté přidáme tvaroh a vše pomocí mixéru ušleháme v hladkou lahodnou pomazánku. Podáváme s bílým toustem či pečivem - nejlépe opečeným na sucho v troubě.

Pažitková pomazánka

Do misky vložíme Lučinu, tvaroh, přidáme smetanu a osolíme. Vše ušleháme v hladký krém. Poté nakrájíme pažitku na jemno a vmícháme do připraveného tvarohového krému.

2017-04-05 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI