Caesar salát zpět

Ingredience:
celé kuře nebo porcovaná stehna1 ksrustikální bageta1 ksledový salát1 ks
Zálivka:
olivový olej dle potřebysůl špetkapepř špetka
česnek3 stroužkydijonská hořčice2 lžičkycitronová šťáva dle chuti
bílý jogurt1 malý kelímekparmazán100 gančovičky2 ks
celé kuře nebo porcovaná stehna 1 ks, rustikální bageta 1 ks, ledový salát 1 ks, olivový olej dle potřeby, sůl špetka, pepř špetka, česnek 3 stroužky, dijonská hořčice 2 lžičky, citronová šťáva dle chuti, bílý jogurt 1 malý kelímek, parmazán 100 g, ančovičky 2 ks

Příprava

Stává se vám, že upečete kuře k obědu a zbyde vám kuře a ještě k tomu milujete stejně jako já saláty a k tomu hlavně Caesar? Zkusila jsem si ho uvařit posle Jimieho Olivera a výsledek byl více než dokonalý.

Zkuste ho také.

Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve dáme péct kuře. Použijeme na něj klasické koření a bylinky.

Dále si připravíme zálivku a to tak, že smícháme trochu olivového oleje, sůl, pepř, 3 stroužky prolisovaného česneku, 2 lžičky dijonské hořčice, citrónová šťáva nejprve z půlky citrónu, bílý jogurt a 100 g parmazánu a dva kusy rozmačkaných ančoviček (nemusí být, zkoušela jsem i bez a i tak je to moc dobré).
Vše promícháme a ochutnáme. Popřípadě dochutíme.

Když je kuře téměř hotové tak vložíme do výpečku pokrájenou bagetu a zapečeme. Jde hlavně o to, že bageta nasákne výpeček z kuřete a poté ji pečeme tak dlouho, než se vlhkost z bagety vypaří a bageta zůstane krásně křupavá. Poté vytáhneme z trouby a pokrájíme na nepravidelné kousky.

Druhá varianta je taková, že jsme vzala kontaktní gril, vložila plátky bagety a na každý plátek jsem položila plátek slaniny a to do tvrda zapekla a poté pokrájela.

Nakonec si umyjeme ledový salát a potrháme na kousky a těsně před podáváním smícháme se zálivkou a pokrájeným obraným kuřetem a pokrájenou bagetu a ihned podáváme.
Výsledek je dokonalý.

2014-10-07 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI