Celerová pomazánka se Šmakounem a ořechy pro děti od 1 roku

zpět
Celerová pomazánka se Šmakounem a ořechy pro děti od 1 roku
Ingredience:
celer50 gŠmakoun (klasik)100 goloupané a odjádřené kyselejší jablko100 g
Žervé, Lučina nebo Palouček100 gbílý jogurt2 lžícevlašské ořechy50 g
citroncca 1/4 kssůl dle chuti
celer 50 g, Šmakoun (klasik) 100 g, oloupané a odjádřené kyselejší jablko 100 g, Žervé, Lučina nebo Palouček 100 g, bílý jogurt 2 lžíce, vlašské ořechy 50 g, citron cca 1/4 ks, sůl dle chuti

Příprava

Pomazánka bohatá na bílkoviny? A ještě aby byla chutná a zdravá? Jasně, to umíme!

Šmakouna nastrouhejte na jemno a totéž proveďte i s očištěným celerem a jablkem. Zakápněte citronovou šťávou, osolte a zapracujte žervé a bílý jogurt. V této fázi máte pomazánku vhodnou pro dítě od 1 roku.

Pokud máte starší dítě nebo si chcete pomazánku ještě více vyšperkovat, přidejte nahrubo pomleté vlašské ořechy a dobře promíchejte. 

Servírujte na celozrnném pečivu jako vydatnou svačinu, a nebo třeba jako pomazánku na zdravých chlebíčcích.

Dětská specifika:

  • Šmakouna jakožto vaječnou bílkovinu doporučuju občasně pro děti od 1 roku. Důvodem nevhodnosti pro menší děti je možné zatížení ledvin.
  • Celer je prudký alergen, kvůli čemuž je  tabulkově doporučován od 1 roku. Můžete jej u svého dítěte vyzkoušet i dříve, ale reakci si pečlivě ohlídejte. Nedoporučuju zkoušet na celeru v syrovém stavu, čili ne v podobě této pomazánky.
  • Ořechy jsou taktéž alergenem a jsou i hůře stravitelné a náchylné k plísním a žluknutí, proto se doporučují dětem od 2 - 3 let.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2017-04-27 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI