Červená řepa jako chuťovka s cibulí, nebo jako salát zpět

Ingredience:
syrová oloupaná červená řepa500 gpřevařená studená voda200 mlocet100 m
sypká želatina / 1 sáček na vaječnou tlačenku20 gcukr1 lžičkazeleninový bujón1 kostka
sůl dle potřeby
Dále budete potřebovat:
silikonové nebo jiné formičky dle potřeby
syrová oloupaná červená řepa 500 g, převařená studená voda 200 ml, ocet 100 m, sypká želatina / 1 sáček na vaječnou tlačenku 20 g, cukr 1 lžička, zeleninový bujón 1 kostka, sůl dle potřeby, silikonové nebo jiné formičky dle potřeby

Příprava

Máte rádi různé sulcy a huspeniny? Vyzkoušejte jednu nevšední ze syrové červené řepy.

Do kastrůlku dáme ocet, cukr, rozdrobíme bujón a slabým varem vaříme 2minuty. Necháme chvilku zchladnout, vsypeme želatinu, vidličkou rozmícháme a necháme nabobtnat.
Mezitím do hlubšího hrnce nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle červenou řepu. Přidáme 200ml převařené vody, nabobtnalou ochucenou želatinu a důkladně ponorným mixérem rozmixujeme.
Ochutnáme, podle potřeby doladíme chutě a naplníme do formiček. Dáme alespoň na 5 hodin uležet do lednice.
Podáváme s cibulí, pokapané trochou octa, nebo jako salát k hlavnímu jídlu.

2016-02-12 Předkrmy

Poznámka

Z uvedeného množství surovin připravíte cca 690 ml hotové směsi. Ocet, cukr a sůl si každý může upravit podle svých chutí.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI