Cizrnový salátek s fetou a pečenou paprikou na pečené dýni zpět

Ingredience:
dýně Hokkaido300 gčervená paprika1 ksřímský kmín1/2 lžičky
mletá paprika špetkasušených rajčat1 - 2 polovinycizrna nebo 60g konzervované30 g
olivový olej trochučesnek1/2 stroužkusýr Feta50 g
zelená část jarní cibulky1 kssůl dle chutičerstvě mletý pepř špetka
dýně Hokkaido 300 g, červená paprika 1 ks, římský kmín 1/2 lžičky, mletá paprika špetka, sušených rajčat 1 - 2 poloviny, cizrna nebo 60g konzervované 30 g, olivový olej trochu, česnek 1/2 stroužku, sýr Feta 50 g, zelená část jarní cibulky 1 ks, sůl dle chuti, čerstvě mletý pepř špetka

Příprava

Salátek pro zahřátí, ve kterém vyniká oříšková chuť cizrny..

Cizrnu namočíme přes noc do vody. Poté cizrnu propláchneme, vložíme do hrnce s vodou a s listem bobkového listu uvaříme doměkka.

Troubu rozehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečícím papírem. Do trouby vložíme celou papriku. Dýni i se slupkou nakrájíme podélně na půlměsíce. Do mísy vložíme dýni, přidáme lžíci olivového oleje, rozdrcený římský kmín, větší špetku soli, lehce opepříme a posypeme asi ½ lžičky mleté papriky. Dýni pořádně promícháme s kořením a rozložíme na pečící papír. Necháme péct asi 30 – 40 minut, dokud není dýně lehce pěkně opečená.

Když se na paprice začnou tvořit puchýře a začnou černat, papriku vynadáme z trouby a zabalíme ji do igelitového sáčku spařit. Poté papriku oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Na 1 porci bude stačit asi ¼ papriky.

Kousek česneku utřeme se solí. Sušená rajčata vložíme do horké vody, aby změkly. Můžeme však použít i nakládaná v oleji. Fetu nakrájíme na malé kostky. Zelenou část jarní cibulky nasekáme nadrobno. Změklá rajčata osušíme a nakrájíme na tenké proužky. V misce promícháme 1 lžíci olivového oleje, česnek utřený se solí, asi čtvrtku nakrájené pečené papriky, nasekaná rajčata a cibulku. Přidáme fetu a scezenou, osušenou cizrnu a pečlivě promícháme.

Dýni vyndáme z trouby, rozložíme na talíř. Na dýni navršíme salát.

2014-12-17 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravypečení
Příležitostpodzim
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI