Čočkovo-žampionová paštika zpět

Ingredience:
čočka (v suchém stavu)170 gžampiony200 gstředně velká cibule1 ks
česnek3 stroužkymáslo (můžete použít i olivový olej)20 gnasekané vlašské ořechy hrst
mletý kmín1 lžičkasušený tymián (čerstvý)1/2 lžičkysušená rajčata v olivovém oleji4 ks
sůl dle chutipepř dle chuti
čočka (v suchém stavu) 170 g, žampiony 200 g, středně velká cibule 1 ks, česnek 3 stroužky, máslo (můžete použít i olivový olej) 20 g, nasekané vlašské ořechy hrst, mletý kmín 1 lžička, sušený tymián (čerstvý) 1/2 lžičky, sušená rajčata v olivovém oleji 4 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Nedávno jsem si v obchodě koupila rostlinnou "paštiku". No musím vám říct, že něco tak odporného už jsem dlouho nejedla. Takže paštika letěla do koše a já si řekla, že si připravím svou vlastní. Jako základ jsem použila čočku a orestované žampiony. Pak už jen stačí přidat oblíbené bylinky, koření a na závěr vše rozmixovat. Je vynikající třeba na topinky, opečený toastový chléb nebo jakékoliv pečivo.

Čočku uvaříme dle návodu a necháme vychladnout. Na másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Po chvilce přidáme nakrájené žampiony, mletý kmín, tymián a vše restujeme, dokud žampiony nepustí šťávu. Takto připravené žampiony smícháme s uvařenou čočkou, přidáme sušená rajčata, hrst vlašských ořechů a vše rozmixujeme dohladka. Pokud by byla paštika moc hustá, můžeme přidat 1-2 lžíce vody. Hotovou paštiku ochutíme solí, pepřem a podáváme s opečeným chlebem.

2019-10-03 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI