Cuketové placičky se sýrem a bazalkou zpět

Ingredience:
cuketa450 gtvrdý sýr (gouda)110 gvejce1 ks
bazalka7 lístkůpolenta3 - 4 lžícečesnek1 stroužek
sůl dle chutipepř dle chuti
cuketa 450 g, tvrdý sýr (gouda) 110 g, vejce 1 ks, bazalka 7 lístků, polenta 3 - 4 lžíce, česnek 1 stroužek, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Přišla jsem na to, že vařit ve vlastní kuchyni není problém o něčem jiném to je, když vaříte v kuchyni cizí a ze surovin, které máte zrovna k dispozici. Měla jsem k dispozici velkou cuketu, kterou jsem dnes musela nějak zužitkovat. Omáčka ani polévka se mi dělat nechtěla. Chtělo to něco, jak říkáme „do ručky“, a tak vznikly tyto placičky a musím říci, že spokojenost byla na všech stranách.

Omyjeme si cuketu (není třeba ji loupat) a nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme ji do mísy a posypeme lžičkou soli. Díky tomu nám cuketa pustí vodu. Necháme stát cca 10 minut. Mezitím si najemno nastrouháme sýr. Cuketu poté pořádně vymačkáme (je to důležité, protože potom by stále pouštěla vodu) a vrátíme zpět do mísy. Následně k ní přidáme ostatní suroviny jako nastrouhaný sýr, vejce, nasekanou mátu, prolisovaný stroužek česneku a polentu. Dle chuti případně dosolíme a dopepříme.

Vytvoříme směs, že které tvarujeme placičky, které buď můžeme osmažit na troše oleje, nebo jako já upéci v troubě nasucho.

V případě pečení si troubu předehřejeme na 180 stupňů a placičky dáme na pečící folii a pečeme cca 10-15 minut z jedné strany a 10-15 minut z druhé strany.

Podáváme např. s rajčatovo-bazalkovým salátkem.

2016-04-28 Předkrmy

Poznámka

z uvedených surovin připravíte cca 9 placiček. Inspirovala jsem se na webu carujeme.cz.

Autor:

Počet porcí
9
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI