Domácí lučina zpět

Ingredience:
18% zakysaná smetana Pilos2 kelímky (400g)smetana ke šlehání200 ml
18% zakysaná smetana Pilos 2 kelímky (400g), smetana ke šlehání 200 ml

Příprava

Syn mojí báječný kamarádky Brigi, kterej mimojiný miluje zelňačku k snídani, je taky závislej na rohlících s lučinou a šunkou. A já vám dneska ukážu, jak si za 10 minut uděláte svojí dokonalou lučinu doma, za pár kaček!

Obě smetany dejte do misky a důkladně je mícháním spojte v kompaktní hmotu.
Čistým plátýnkem, (tenkou utěrkou), vyložte cedník a položte na rendlík. Ten by měl mít pod cedníkem dostatečný prostor, kam bude odkapávat syrovátka. Přesahující okraje látky založte pod cedník, aby nikde nevyčuhovaly.
Do plátýnka vlijte smetanovou směs a uložte do lednice na 24 hodin.
Druhý den máte hotový lahodný smetanový sýr, který můžete dochutit třeba česnekem, pažitkou, sekanýma vlašákama, zkrátka jak se vám zlíbí.

2017-07-27 Předkrmy

Poznámka

Na přípravu lučiny budete potřebovat rendlík, čisté plátýnko a cedník.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI