Domácí mini pizza Margherita zpět

Ingredience:
hladká mouka + na vál300 gsůl1 lžičkasušené droždí1 sáček (10g)
cukr (na droždí) špetkavlažná voda200 mlolivový olej + na potření60 ml
Náplň:
drcená rajčata1 plechovkamozzarella3 ksoregano dle chuti
lístky čerstvé bazalky dle chuti
hladká mouka + na vál 300 g, sůl 1 lžička, sušené droždí 1 sáček (10g), cukr (na droždí) špetka, vlažná voda 200 ml, olivový olej + na potření 60 ml, drcená rajčata 1 plechovka, mozzarella 3 ks, oregano dle chuti, lístky čerstvé bazalky dle chuti

Příprava

Také máte rádi pizzu? Já jsem si oblíbila svoji domácí s různými náplněmi a chutná celé rodině. Dnes jsem upekla Margheritu a jen se po ní zaprášilo!

Mouku prosejeme do mísy, smícháme se solí, doprostřed uděláme důlek, vsypeme do něj droždí, pocukrujeme špetkou cukru a zalijeme troškou vlahé vody, počkáme 5 minut a dolijeme vodu a olej. Propracujeme těsto a necháme vykynout. Pak vyklopíme na vál, rozdělíme na 8 stejných dílků a z každého dílku utvoříme koláček. Dáme na vál s pečícím papírem, okraje koláčků potřeme olivovým olejem, koláčky potřeme drcenými rajčaty, posypeme oreganem, poklademe nakrájenou mozzarellou a přidáme lístky bazalky. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180-190 st. asi 30 minut.

2019-07-15 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI