Domácí NACHOS zpět

Ingredience:
kukuřičná mouka2 hrnkyhorká voda1 a 1/4 hrnkusůl1/2 lžičky
kukuřičná mouka 2 hrnky, horká voda 1 a 1/4 hrnku, sůl 1/2 lžičky

Příprava

Domácí nachosky mám opravdu ráda, jsou jednoduché a rychlé, nejsou nijak mastné, což mi vyhovuje a snad si pochutnáte i vy. Mám dva oblíbené recepty, o ten první se s Vámi podělím dnes a ty druhé z domácích tortill si necháme na jindy.

Abych se přiznala, tak se mi zrovna jedny pečou v troubě, ještě k nim připravím cizrnovorajčatový dip a pochoutka na dnešní večer je tady :o)

Dělala jsem podle tohoto receptu, ale tedy s úpravou, jelikož se mi nechtělo nachosky ještě opékat na pánvi, dělám vše rovnou v troubě.

Postup:
Mouku smíchejte s 1 hrnkem vody a solí, vařečkou mícháme těsto, potom doporučuji dělat rukou postupně přiléváme vodu, těsto musí být hladké nelepivé a nedrobivé podle toho dodáte buď mouku nebo vodu, potom nechte 30 min stát pod utěrkou můžete i déle, já dnes pospíchala tak stálo 15 min.
Dále si připravíme 2 pečící papíry (ne celé ruličky pouze odstřihněte dva čtverce) já to dělala tak, že jsem těsto položila na pečící papír, druhým přikryla a rozválela na tenkou placku, dala jsem na 250° do trouby cca 5 minut, potom vytáhnu (opatrně je to horké) přímo na plechu nakrájím na trojúhelníčky, potřu každý kousek řepkovým olejem a posypu hrubou solí (můžete i klidně smíchat olej s kapkou citronové šťávy a chilli) sůl můžete dát ihned, jak rozválíte placku, lépe tam drží (jen moje zjištění) potom peču chvíli z této  strany, opět plech vytáhnu, potřu také lehce olejem a peču z druhé strany, dokud se mi nelíbí barva. Čím tenčí je uděláte tím méně tvrdé budou, opravdu doporučuji si s tloušťkou vyhrát , dost na tom záleží jaký bude konečný výsledek, dají se tak stejně i smažit, ale to já nemám ráda, je to na mě příliš mastné, také můžete vyzkoušejte přesný postup viz. odkaz s tím, že nejdříve placky na pánvi opečete, ale jak jsem psala chtěla jsem to mít rychleji.
Ještě mám pro Vás jeden recept na domácí nachos a ty jsou dělány z domácích tortill, ale to si nechám až na příště. 

Mějte se moc fajn a snad brzy s novým receptem.

2014-04-01 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI