Domácí vepřová pomazánka z papiňáku zpět

Ingredience:
vepřová krkovice nebo plec bez kosti2 kgvepřové škvařené sádlo250 gzeleninový vývar300 ml
sůl1 lžícerozmarýn2 snítky
vepřová krkovice nebo plec bez kosti 2 kg, vepřové škvařené sádlo 250 g, zeleninový vývar 300 ml, sůl 1 lžíce, rozmarýn 2 snítky

Příprava

Znám hodně receptů na rillettes v pomalém hrnci. Chtěla jsem vyzkoušet, zdali by to bylo možné zhotovit i za kratší dobu v papiňáku. 
Vynechala jsem víno, suroviny jsem si upravila podle sebe a francouzská pomazánka v českém podání se podařila.

Do papiňáku (nejlépe 5-6litrového) dáme kostku sádla a necháme ji povolit. Poté přidáme rozmarýn, sůl a vývar.
Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na drobnější kostky. Nakrájené maso dáme do papiňáku, vše promícháme, hrnec uzavřeme a pod tlakem, od doby varu na mírném plameni vaříme 15minut.
Poté hrnec ochladíme, otevřeme a promícháme. Hrnec opět uzavřeme a pod tlakem vaříme dalších 15minut. Pak hrnec odstavíme ze sporáku a necháme dojít.
Po ochlazení otevřeme, odstraníme rozmarýn a měkké maso se šťávou šťouchadlem na brambory rozmělníme na nám vyhovující kousky. Horké naplníme do sklenic, uzavřeme víčkem a po vystydnutí uložíme do chladna. 
Podáváme namazané na pečivu.

U nás se takto připravená pomazánka sní velice brzy. 
Pokud by ji chtěl někdo uchovat delší dobu, tak doporučuji zhotovenou pomazánkou naplnit skleničky se šroubovacím víčkem zhruba 1cm pod okraj. Poté zavařit na 90°C cca 50minut a druhý den zavařování zopakovat při stejné teplotě cca 40minut.

2017-01-03 Předkrmy

Poznámka

Z uvedeného množství surovin připravíte cca 2 litry masové hmoty.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI